Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε

Είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπούς κοινωφελείς. Η Εταιρεία ιδρύθηκε την 1η Μαρτίου 2002 στην Αθήνα και διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Ο ευρύτερος σκοπός της Εταιρείας είναι η προαγωγή δράσεων σχετικές με την ψυχική και κοινωνική υγεία, βοηθώντας το άτομο να παραμείνει ενεργός πολίτης, μέσα στο δικό του περιβάλλον, με αυτονομία, οικονομική δράση και κοινωνική ένταξη.
Το Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας «ΠΟΡΕΙΑ» δραστηριοποιείται στους παρακάτω τομείς:
1. Λειτουργεί από το 2004 Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφείο)

Στα πλαίσια της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου φιλοξενούνται 15 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές παθήσεις. Το  Οικοτροφείο, του οποίου η λειτουργία ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου 2004, στεγάζεται στην οδό Ζαν Μωρεάς 20, στο Χαλάνδρι και διαθέτει προσωπικό εξειδικευμένο, το οποίο έχει βασική μέριμνα την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της ποιότητας ζωής των ενοίκων καθώς και την επανένταξη τους στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, το Οικοτροφείο μας διαθέτει γιατρούς, κοινωνικό λειτουργό, κλινικό ψυχολόγο, εργοθεραπευτή, νοσηλευτές και φροντιστές. Μέσα από τη συνεχή προσπάθεια του προσωπικού, ο κάθε ασθενής-ένοικος κατακτά καθημερινά τον προσωπικό-«ιδιωτικό» του χώρο και σταδιακά επανεντάσσεται σε μία κοινότητα, σε ένα «σπίτι» και μία «οικογένεια». Ασθενείς-οικότροφοι, οι οποίοι έζησαν επί σειρά ετών σε ψυχιατρικά, ασυλικά πλαίσια, ξεχασμένοι από το κοινωνικό και συγγενικό τους περιβάλλον μπορούν σήμερα κι έχουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να τους παρέχουμε αξιοπρεπή διαβίωση, εξατομικευμένη θεραπεία και φροντίδα, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της επιστροφής τους στο άσυλο, γεγονός που θα ήταν για εκείνους μεν πολύ οδυνηρό και για τον σύγχρονο κοινωνικό μας πολιτισμό, άγος.

Covid-19 - Μένουμε ασφαλείς
Image
GDPR
Image
Κατέβασε την αίτηση φορέα
Image
Νέα - Ανακοινώσεις 
Οι χορηγοί μας