Image
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η επικρατούσα κατάσταση εν μέσω πανδημίας που οφείλεται στο νέο κορωνοϊό COVID-19, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Επιβάλλεται δε από την ελληνική έννομη τάξη και τις Δημόσιες Αρχές η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης και αποφυγής  διάδοσης του  κορωνοϊού COVI D-19 και η ανάγκη ασφαλούς λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και του κράτους.

Υφίσταται επίσης ανάγκη, ατομικής και συλλογικής προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των ευπαθών ομάδων και είναι επομένως αναγκαία η έγκαιρη διάγνωση πιθανών κρουσμάτων.

Σύμφωνα μετα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, τα ηλικιωμένα άτομα ανήκουν στις πλέον ευάλωτες ομάδες για την εμφάνιση της νόσου και επιπλοκών, οι δε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και οι κλειστές δομές που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες αποτελούν χώρους με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της λοίμωξης. Δεδομένης της αυξανόμενης διασποράς του νέου κορωνόίού SARS-CoV-2 και κυρίως εξαιτίας της μεγάλης ευαλωτότητας των ηλικιωμένων, κρίνεται αναγκαία, η συστηματική εφαρμογή μέτρων προφύλαξης που αποσκοπούν στην έγκαιρη ανίχνευση και αποτροπή της διασποράς ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών  αρχών.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνεργάστηκε με τον Εθνική Αρχή Διαφάνειας προκειμένου να είναι δυνατή η κατά το συντομότερο δυνατόν ανίχνευση πιθανών συμπτωμάτων και η εκδήλωση των απαιτούμενων ενεργειών για την διασφάλιση της υγείαςτων εργαζομένων στις ΜΦΗ και των ηλικιωμένων.

Προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 και να μειωθεί ο δυνητικός κίνδυνος για τα άτομα που φιλοξενούνται στη Μονάδα Ψυχικής Υγείας και στις λοιπές κλειστές δομές, όπως επίσης για τους εργαζόμενους στη Μονάδα και τις δομές και το οικείο τους περιβάλλον, ο κάθε εργαζόμενος οφείλει να συμπληρώνει και να καταθέτει το ακόλουθο ερωτηματολόγιο σε καθημερινή βάση πριν την είσοδό του στον χώρο εργασίας.

Η απάντησή στις ακόλουθες ερωτήσεις υπεύθυνα και με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια θα συμβάλει σημαντικά στην τήρηση των αναγκαίων μέτρων πρόληψης για την προστασία των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στην δομή, αλλά και των συναδέλφων.

Οι χορηγοί μας