Δ.Τ. - 12/01/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/01/2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 ΣΤΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΠΟΡΕΙΑ»

Την Πέμπτη 12/1/12 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χαλανδρίου στο οικοτροφείο «ΠΟΡΕΙΑ». Συγκεκριμένα, στο χώρο μας προσήλθαν ο Δήμαρχος κ. Κουράσης και ο Αντιδήμαρχος κ. Αγγελής. Ακολούθησε συνάντηση με τους κυρίους Ιωάννη Ντούντα και Ιωάννη Μακρή, (πρόεδρος και αντιπρόεδρος του οικοτροφείου «ΠΟΡΕΙΑ») και τις κυρίες Άννα Σακέλλη και Ευτυχία Καλογεροπούλου (διοικητικά υπεύθυνη και κοινωνική λειτουργός αντίστοιχα).

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ του οικοτροφείου «ΠΟΡΕΙΑ» και του Δήμου Χαλανδρίου, καθώς και ο χαρακτήρας που θα μπορούσε αυτή η συνεργασία να έχει. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί η ουσιαστική μορφή που πήρε η συνεργασία μας με το Δήμο Χαλανδρίου στο άμεσο παρελθόν. Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκε Πρόγραμμα Διανομής Γευμάτων Κατ’ Οίκον το οποίο ξεκίνησε 1/7/2010 και διήρκεσε 14 μήνες, εξυπηρετώντας συνολικά 32 συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη. Η προετοιμασία των γευμάτων γινόταν στο οικοτροφείο «ΠΟΡΕΙΑ» και η διανομή από το αυτοκίνητο και το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Χαλανδρίου. Με την κοινή πρόθεση η συνεργασία μας να συνεχίσει να έχει ουσιαστική μορφή, πραγματοποιήθηκε αυτή η επίσκεψη.

Κατά την επίσκεψη αυτή, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία του οικοτροφείου μας και το θεραπευτικό έργο που επιτελείται σε αυτό. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του κτιρίου μας και γνωριμία με το προσωπικό και τους ενοίκους.

Η παρουσία του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου στο χώρο μας υπήρξε ιδιαίτερης σπουδαιότητας, καθότι έδωσε στους ενοίκους μας τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και να μιλήσουν μαζί τους. Το γεγονός αυτό αυξάνει την αυτοεκτίμηση των ενοίκων και τους εντάσσει στους κόλπους της ευρύτερης κοινότητας, κάτι το οποίο αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της δουλειάς μας. 

Ευελπιστούμε στο μέλλον σε μια ακόμη αρμονική συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, μια συνεργασία στην υπηρεσία του Ανθρώπου. Είμαστε αισιόδοξοι και η αισιοδοξία μας πηγάζει από την εμπειρία του παρελθόντος στον τομέα αυτό και την εκατέρωθεν μεγάλη διάθεση για παρά πέρα διεύρυνση της συνεργασίας μας στην υλοποίηση Προγράμματος Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Φροντίδας που θα προσφέρει τις υπηρεσίες σε πολίτες του Δήμου Χαλανδρίου που τις  έχουν  μεγάλη ανάγκη, ιδιαίτερα στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα.

Οι χορηγοί μας