Θεραπευτικό Έργο - Κατασκευή κούκλας

Την Πέμπτη στις 4/11/2010 η ομάδα ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ που αποτελείται από εμψυχωτή κούκλας και αντικειμένων και έναν ηθοποιό, επισκέφτηκε το οικοτροφείο ‘Πορεία’ με σκοπό να κατασκευάσουν μαζί με τους ενοίκους κούκλες για κουκλοθέατρο.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστούν οι κούκλες ήταν μια μεγάλη μπάλα αφρολέξ για το κεφάλι, πολλά πολλά πινέλα και χρώματα για να ζωγραφίσουν τα χαρακτηριστικά στις κούκλες, κόλλες και κορδέλες για να κολλήσουν τα μαλλιά.

Στην συνέχεια αφού βάλανε τα μαλλιά και ζωγραφίσανε τα πρόσωπα τους, διαλέξανε ένα ύφασμα να το βάλουνε σαν φόρεμα στην κούκλα. Οι ένοικοι ανταποκρίθηκαν ευχάριστα σε αυτή την διαδικασία καθώς ήταν κάτι το οποίο δεν είχαν ξανακάνει. Με την σωστή καθοδήγηση της εμψυχώτριας και την ‘’μουσική’’ εμψύχωση του ηθοποιού ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλοι οι ένοικοι την κατασκευή της κούκλας τους.

Ο καθένας διάλεξε και ένα διαφορετικό χρώμα για να ζωγραφίσει το πρόσωπο της κούκλας του. Αφού ολοκλήρωσαν την διαδικασία της κατασκευής της κούκλας τους, ο Κωσταντής με την συνοδεία της κιθάρας του παρακίνησε τους ενοίκους να σηκώσουν ψηλά στον αέρα τις κούκλες του και να τραγουδήσουν μαζί του διάφορα τραγούδια.

Όλοι το διασκέδασαν πάρα πολύ, χαμογελούσαν συνέχεια και τραγουδούσαν.